|
|
 
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - Mester Galéria és Közösségi Tér
Mester Galéria és Közösségi Tér
Instagram   |   Facebook
 
 
» Archívum - Mester Galéria és Közösségi Tér
 
NINCS IRODALMI MUHELY
2023. SZEPTEMBER 28., CSÜTÖRTÖK 16.15

A Mester Galéria és Közösségi Tér és a Nincs online folyóirat közös irodalmi műhelye.

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/1492727374877372/


Régóta írsz verset vagy prózát, de alig kapsz róla visszajelzést? Szeretnél fejlődni és beszélgetni mások szövegeiről? Az asztalfiók helyett szívesen látnád írásaidat irodalmi lapokban, de nem tudod, hogy hova lenne érdemes küldeni? Tervezed, hogy egyszer saját könyved jelenjen meg?

Csatlakozz a Mester Galéria és Közösségi Tér és a Nincs online folyóirat közös irodalmi műhelyéhez!

Találkozzunk kéthetente!

További információ a mestergaleria@gmail.com e-mail címen.

A szokásos műhelyezés a Mester Galériában. Mindenkit szívesen látunk, hozzatok nyugodtan prózát/lírát (és mindent, ami ezeken kívül esik). Hogy mindenkire legyen idő, max. 8 ezer karakterrel (szóközökkel) küldjetek szövegeket.

A szövegeket a műhely napján 12 óráig tudjátok elküldeni. Az alkalmon pedig az első 5-7 szövegre tudunk időt biztosítani.

Mielőtt jöttök műhelyre, kérünk titeket, a nincs.muhely@gmail.com email címre küldjétek el word dokumentumban a szöveget/szövegeket.

Bármilyen kérdésetek van a műhellyel kapcsolatban, a fentebbi emailen elértek minket.

A műhelyt vezetik: Fehér Renátó, Szabolcsi Alexander.
 
 
 
ÉPÍTETT ÖRÖKSÉGÜNK MÚLHATATLAN ÉS MÚLÓ ELEMEI
A Ferencváros építészeti öröksége építészeti grafikákon
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kert- és tájrendezőszakos hallgatóinak építészeti grafikáiból nyílik kiállítás

MEGNYITÓ: 2023. SZEPTEMBER 8., PÉNTEK 18.00

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/814987653455088/


A kiállítást megnyitja:
Laczó Dániel építészmérnök, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Építészettörténet című tantárgy felelőse.

Kiállítók:
Balogh Borbála Julianna, Bán Tünde, Belázová Anna, Bella Márton, Belső-Vereszki Adél, Bergendi Rebeka Beatrix, Bíró Dóra, Borbás András, Cseh Viola, Durkovic Denis, Előd Eszter, Farkasdi Emőke, Fehér Anna Flóra, Ferencz Rita, Feszler Elisabeth, Fülöp Anna, Fülöp Dániel, Gerlei Réka, Homoki Levente, Jánosi Zita Eszter, Juhász Evelin, Kiss Borbála, Kiss Csenge, Kovács-Oroszlán Márton, Kőházi Balázs, Kresz Máté Milán, Légár Fanni, Mádi Sára Lola, Márkus Kinga Margit, Mohácsi Anna Luca, Müller Péter Miklós, Nagy Eszter, Némedi Boglárka Anna, Nyilas Kende, Orosz Ágnes, Ostorházi Kinga Réka, Pogány Júlia, Pusztai Boglárka, Ráckevei-Rácz Kamilla, Rónaszéki Bertalan, Simon Péter, Székely Gréta, Szikszay Nándor, Tar Márton Péter, Tuskán Vivien, Zacher Enikő, Zámbó Dorottya, Znamenák Bence Soma, Zsuk Annamária.

A Ferencváros építészeti örökségének vannak vitathatatlan elemei, melyek közül a leglátványosabb a Ferenc körút épületegyüttese. Egész Budapest különlegessége az egységes XIX. századi városkép, amelynek legnagyobb egybefüggő eleme a pesti Nagykörút, s ennek szeleteként a ferencvárosi szakasz is a főváros megmásíthatatlan elemeként él képzeletünkben. Vannak ugyanakkor a kerületnek olyan elszórt emlékei is, melyek kevéssé ismertek, jóllehet eredeti megjelenésükben méltó párjai az előbbieknek. Mára ezen szórványos emlékek műszaki állapota leromlott, erkölcsi-esztétikai avulásuk mértékét pedig érdemes mérlegelni bármilyen beavatkozás előtt, lett légyen az felújítás, átépítés, rehabilitáció vagy bontás. A nyilvánvaló és rejtett értékek szembeállítása segíthet nekünk értékelni és átértékelni a saját épített környezetünket és talán a körút szépségére is újra rácsodálkozhatunk.

A kiállítás megtekinthető 2023. szeptember 28-ig.
 
 
 
MESTER SZÍNMŰHELY
2023. SZEPTEMBER 29., PÉNTEK 16.00-18.00

Ha középiskolás vagy, és szeretnél jobban megismerkedni a színjátszás világával, különböző drámapedagógiai játékokon, improvizációs gyakorlatokon keresztül megtanulni jobban érvényesülni a mindennapi élethelyzetekben, akkor gyere és próbáld ki magad!

Bővebb információ:
Pintér Szilvia – színész, színház- drámapedagógus
a +36 (70) 638-8411 telefonszámon, vagy a szilvi.pinter@gmail.com címen
 
 
KÖZÖS TANULÁS
Középiskolás vagy, és nehezen megy az irodalom vagy a történelem? Elakadtál a tananyagban? Írj nekünk! Egyénileg beszéljük át veled azokat a témákat és tételeket, amelyek nehézséget okoznak. Fehér Renátó és G. Szabó Sarolta egyéni korrepetálást tartanak, előre egyeztetett időpontban:
mestergaleria@gmail.com

Ingyenes.
 
 
 
ÖNISMERETI KALANDTÚRA
KATARZISZ KOMPLEX MŰVÉSZETTERÁPIA
2023. OKTÓBER 2. ÉS 16., HÉTFŐ 16.00
2023. NOVEMBER 6. ÉS 20., HÉTFŐ 16.00
2023. DECEMBER 4., HÉTFŐ 16.00

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/3665184413724959/


Ki vagyok én? Hogyan kapcsolódunk egymáshoz? Hol az egyensúly a külvilág és a belső világunk között?
Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk 6 alkalmas, egymásra épülő komplex művészetterápiás foglalkozásaink során.

A katarzisélményre épülő alkalmakon a képzőművészet, az irodalom, a zene, a természet és a kultúra különböző szegmensei kapcsolódnak össze. Megteremtjük a külvilág és a belső világunk közötti egyensúlyt, a közös alkotáson keresztül harmóniát, örömöt, sikerélményt tapasztalhatunk.

„Minden ember művész, és mindenkiben benne rejlik a kreativitás” – ez az eseményeinken alkalmazott módszer alapelve. Itt nem számít a művészi képzettség, a középpontban az alkotás öröme és a felfedezés áll!
A művészetterápia egy biztonságos tér. A csoportmunkának a biztonság fontos eleme – csak így kerülhetünk közelebb lelkünk rejtett szegleteihez.

Egy könnyed meditációs bevezetés után belemerülünk az alkotásba, ahol többféle technikával dolgozunk: festünk, rajzolunk, ragasztunk.

A folyamatot képzett művészetterapeuta és drámainstruktor, Szendrey Gitta vezeti.

Várjuk jelentkezésed, ha 15-22 éves vagy, és szívesen belemerülnél az alkotásba.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: jelentkezni a szendrey.gitta@gmail.com címen lehet, szeptember 15-ig.
 
 
 
MONTAGE MESTER MŰHELY | SZERVEZZ VELÜNK!
KREATÍV MŰHELY KÖZÉPISKOLÁSOKNAK
2023. OKTÓBER 3., 10., 17., 24. ÉS 31., KEDD 16.00
2023. NOVEMBER 7., 14., 21. ÉS 28., KEDD 16.00
2023. DECEMBER 12., KEDD 16.00


#mestermontage

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/959561585114330/


Heti kreatív műhely középiskolásoknak, IKSZ-es órákért.

Művészi előképzettség nem feltétel!

Idén ősszel:
- a résztvevők a Galéria mindennapi feladataiban vehetnek részt, belekóstolhatnak a művészeti kommunikáció, marketing és design világába,
- a Galéria tereinek arculatát is közösen alakítgatjuk az ősz folyamán.

A rendszeres részvételért iskolai közösségi szolgálatos (IKSZ) órákat számolunk el. Az alkotás során a kerület aktív kulturális találkozóhelyének életébe kapcsolódhatnak be a diákok: a Mester Galéria az FMK tagintézményeként aktív ki- és bekapcsolódást kínál, a kerületi és a kerületen kívüli középiskolások találkozási, közösségépítő és alkotótere.

Jelentkezés és további információ:
mestergaleria@gmail.com


Mindenkit szeretettel várunk!
 
 
 
SZINONIMA
Kiállítás a „Legszebb napom” című fővárosi rajzverseny alkotásaiból
A XXI. Magyar Festészet Napja alkalmából

MEGNYITÓ: 2023. OKTÓBER 4., SZERDA 16.00

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/644817594406668/


A kiállítást megnyitja:
Gaál József Munkácsy-díjas festőművész

A galériánk által kiírt „Legszebb napom” című fővárosi rajzverseny alkotásaiból tizenhét kortárs festőművész választott egy-egy gyermekek által készített művet, amelyekre válaszul parafrázisokat készítettek. Egymás mellett állítjuk ki a professzionális alkotókat a diákokkal.

A projektbe meghívott festőművészek:
Atlasz Gábor, Baksai József, Gaál József, Horváth Dániel, Hudatsek László, Lajkó Nóra, Maria B. Raunio, Magyar József, Osgyányi Róza, Siska Szabó Hajnalka, Sípos Endre, Szurcsik József, Török Gábor, Varga Edina, Vincze Angéla, Verebes György, Zöld Anikó.

A kiállítás megtekinthető 2023. október 26-ig.
 
 
 
DRÁMÁZZUNK?!
SZÍNHÁZI ÖNISMERETI CSOPORT
2023. OKTÓBER 9. ÉS 30., HÉTFŐ 16.00
2023. NOVEMBER 13. ÉS 27., HÉTFŐ 16.00
2023. DECEMBER 11., HÉTFŐ 16.00

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/1013937329751842/


Várjuk azokat a 15-20 éves fiatalokat, akiket érdekel a színház és annak működése a mindennapokban, és akik szívesen tartoznának egy csapathoz, ahol önmaguk lehetnek.

A foglalkozásokon hétről hétre egyre izgalmasabb, nyitottabb tér lesz a Mester Galéria, ahol közösen játszunk, beszélgetünk, alkotunk. A művészet segítségével olyan témákkal foglalkozunk, amiken keresztül a résztvevők őszintén szólhatnak egymáshoz, önmagukhoz, a világhoz.

BIZTONSÁGOS TÉR

Itt nem számít a művészi képzettség, a középpontban az alkotás öröme és a felfedezés áll. A csoportmunka során a biztonság fontos szempont, hisz csak így kerülhetünk közelebb lelkünk rejtett szegleteihez.

MÓDSZER

A foglalkozások során színházi és drámás eszközökkel dolgozunk. A résztvevők megosztják egymással történeteiket, amelyeket egy kreatív alkotófolyamat során bontanak ki. A közös munka egy projektbemutatóval zárul – ha a csoport is úgy akarja. Hogy ez kiállítás, performansz vagy közösségi színházi előadás lesz, a résztvevőkön áll.

RÉSZLETEK ÉS JELENTKEZÉS

A foglalkozásokra a 15-20 éves korosztályt várjuk. A részvételhez előzetes művészeti tudás, tapasztalat nem szükséges. A foglalkozásvezető Szendrey Gitta drámainstruktor, egészségvédő és fejlesztő művészetterapeuta.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: jelentkezni a szendrey.gitta@gmail.com címen lehet, szeptember 22-ig.
 
 
 
A Mester Galéria minden programja ingyenes. Ha érdeklődsz a programok iránt, keresd fel a Facebook- és Instagram-oldalunkat, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot a mestergaleria@gmail.com e-mail címen.
 
 
Munkatársak:
Vincze Angéla - művészeti vezető
Oleg Zubkov - művészeti asszisztens
G. Szabó Sarolta - kulturális szervező
Fehér Renátó - kulturális szervező

Szakmai vezető:
Nyerusay Viktória
+36 (30) 686-4649

Elérhetőség:
Mester Galéria és Közösségi Tér
1095 Budapest, Mester utca 5.
Tel.: +36 (30) 686-4649
E-mail: mestergaleria@fmkportal.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 10.00-18.00
Szombat, Vasárnap: zárva
 
 
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva