|
|
 
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - Új igazgató
Új igazgató az FMK élén
 
Kedves Ferencvárosiak!

Nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy márciustól, mint a Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei vezetője szolgálhatom a kerület közösségének kulturális életét.

Januárban benyújtott pályázatomat Kodály Zoltán gondolataival kezdtem.

„Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.”

Kultúránkat ápolni, szívvel és szeretettel megőrizni az elődeinktől ránk maradt értékeket mindannyiunk kötelessége. Mindemellett fontos az új utak keresése, hagyományok teremtése, a közösség építése.

Mindig is közel állt a szívemhez a véleményem szerint Európa és a világ egyik legcsodálatosabb városa, Budapest. Tanulmányaim egy jelentős részét a fővárosban folytattam, öt évig éltem Ferencvárosban. Nagyon szerettem ezt az időszakot.  A Ráday utca és környéke patinás épületeit, kávézóit, galériáit, a csodálatos templomokat, a Bakáts tér különleges hangulatát, a Pinceszínház előadásait, a Vásárcsarnok forgatagát, a Duna-parti sétákat. Visszagondolva jó érzés volt akkor, néhány évig, egy kicsit ferencvárosinak is érezni magamat.

Nagy öröm számomra, hogy az intézmény vezetőjeként most újra részese lehetek a kerület közösségi életének.

Ferencváros sokszínű adottságaival, történelmi múltjával, művelődéstörténeti értékeivel, hagyományaival különleges helyet foglal el Budapest kerületei között. A Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményeinek úgy kell kultúraközvetítő és teremtő tevékenységét ellátni, hogy az színvonalában továbbra is méltó legyen a kerülethez, hogy az intézmény falai között végzett közművelődési munka motorja, menedzsere, letéteményese legyen a kerület közösségi életének. Célom, hogy a következő években a bizalom légkörében kiegyensúlyozott, minőségi munkát végezhessünk a munkatársakkal valamennyi intézményegységben, hogy a Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei magas színvonalú, erős, kezdeményező, nyitott szemléletű intézményként szolgálja Ferencváros és a magyar közművelődés ügyét.

Bízom benne, hogy a jövőben munkámmal sokat tehetek Ferencvárosért, annak kulturális, közösségi életéért.

Hantos-Jarábik Klára igazgató
 
 
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva