|
|
 
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - Kiállítás
JELKY - HOMME - MIX
A Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium kiállítása
 
A Mester Galéria és Közösségi Tér januári online kiállításán a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium diákjai mutatkoznak be.

Online kiállítás megtekintése a Youtube-on:
https://www.youtube.com/watch?v=1yxJdiGfqTM


E kiállítás művei kivétel nélkül egy megváltozott, eddig nem tapasztalt helyzetben születtek, ahogy egy művészettörténet órán elhangozna: a kontextus változásával párhuzamosan megjelenő művészeti átalakulás szemtanúi lehetünk. Biztos, hogy a megváltozott helyzet valamennyire meghatározta a művek témáját, műfaját, akár a felhasznált anyagokat, eszközöket, de a legnagyobb hatással minden bizonnyal az alkotók lelkiállapotára volt. A karantén, a járvány, a bezártság bizonytalanságot teremtett, és mindenkire hatott így-vagy úgy, ki depresszívebb lett, ki aktívabb, a szociális kapcsolatok megfogyatkozásának eredményeképp mégis elsősorban egy befelé fordulás, magunkba nézés az, ami a legtöbbünket elért. A művészet terápia is, még ha nem is tudatosítjuk: elviselhetőbbé teszi a nehezebb helyzeteket. A művészet tud valamit, amire csak a művészet képes: korrigálja a valóságot.

E kiállítás is bizonyítéka, hogy a művészet, az alkotó kreativitás nem ismer határokat, vírusokat, vis maior helyzeteket, a homo ludens mindenkor bennünk és tovább él.
 
 
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva