|
|
 
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - MAGYAR KULTÚRA NAPJA
Magyar Kultúra Napja – Ferencvárosi Ádámok és Évák
 
iskolaszínházi programsorozat

Arany János: Toldi

2015-ben, Soós Péter, a ferencvárosi Pinceszínház művészeti vezetőjének kezdeményezésére iskolaszínházi sorozat indult a kerületben, Ferencvárosi Ádámok és Évák címmel. 2016. január 22-én 18 órakor került bemutatásra a Ferencvárosi Művelődési Központ nagyszínpadán Petőfi Sándor örökbecsű elbeszélő költeménye a János vitéz, tíz ferencvárosi iskola, több, mint száz általános és középiskolás diák és felkészítő tanáraik alkotó együttműködésében, szakmai vezetésemmel, Szabó-Gyenes Szilvia projektkoordinálásában. E sikeres sorozat keretében, a kerületi hivatalos megemlékezés részeként, ferencvárosi történetek és visszaemlékezések alapján állítottuk színpadra 2016 októberében, az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulójára, Ferencvárosi Ádámok és Évák ’56 című előadásunkat, melyben a mai, ferencvárosi fiatalok emlékeztek az ’56-os hős ifjakra.

2017-ben, A Magyar Kultúra Napja alkalmából Arany János Toldi című remekművét visszük színre az Arany-emlékév kapcsán hét kerületi iskola ötvenhat diákja részvételével, a Ferencvárosi Művelődési Központ nagyszínpadán. A közreműködő iskolák a Bakáts téri  Ének- Zenei Általános iskola, a Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola, a Kosztolányi Dezső Általános Iskola, a Novus Gimnázium, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum, a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium és a Weöres Sándor Gimnázium.

Tisztelettel és szeretettel várjuk a ferencvárosiakat kultúra és közösségteremtő-erősítő iskolaszínházunk újabb előadásaira!

Az előadás időpontjai: január 20. 15 óra, január 21. 18 óra és január 22. 15 óra

Belépődíj nincs, de a belépés regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni a jozsefattilamindenkinek@ferencvaros.hu emailcímen lehet 2017. január 18-ig!


dr. Lázár Balázs, a Ferencvárosi Pinceszínház irodalmi referense
 
 
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva