|
|
 
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - KARÁCSONYI ÁLOM
KARÁCSONYI ÁLOM
Passion Tánciskola karácsonyi előadása
 
2019. december 17., kedd, 17.30

Karácsony napján, a szitáló hóesésben családok, gyerekek igyekeznek a falu meghitt közös karácsonyi előünnepségére a Közösségi házba. A gyerekek és a többiek izgatottan készülnek a nagy eseményre. Egymás után érkeznek a vendégek, hogy együtt ünnepeljenek a családdokkal.
A vendégek összegyűlnek a gyönyörűen feldíszített karácsonyfa körül, ahol rengeteg ajándék várja a gyerekeket. A hangulatot egy varázsló varázsolja hangulatosabbá, aki nem csak szórakoztat, de ajándékokat is osztogat a gyerekek között. Utolsó ajándékai egyike egy rénszarvas plüssfigura melyet, Krisztikének ajándékoz, aki ezt követően boldogan táncol új kedvencével. Ámde a szeleburdi Hanna megpróbálja elragadni Krisztikétől a rénszarvast. Szerencsére a varázsló hamar elcsípi Hannát és visszaadja Krisztikének a dédelgetett kis plüssállatát. A karácsonyi ünnepség közös tánccal zárul.
Krisztike elfárad és míg a felnőttek nagyban szórakoznak, boldogan, élményekkel tele szenderedik álomba az egyik kis szobában. Természetesen mellette van az ajándékba kapott rénszarvas figura. Az óra 14.00 órát üt. Krisztike álmában minden hatalmasra nő: a karácsonyfa, az ajándékok, a bútorok Érdekes alakok, figurák, egerek jelennek meg álmában. Az Egérkirály egerek és patkányok élén támadásra készül a ház és a karácsonyfa ellen…
Utazás a hó birodalmába és a csodavilágba
A szoba és a ház téli erdei birodalommá alakul át. Krisztike – A csodálatos hegedűk hangjai hallatán a rémálomból egy szebb, nyugodtabb világba repül át, ahol elsősorban hópelyhek táncában gyönyörködhet. A hópelyek továbbrepítik a csodavilágba, ahol számtalan érdekes stílusú, kultúrájú táncokat láthat.
Visszatérés
Krisztike az álmában beleéli magát a történetekbe - ő is él, táncol, zenél és boldognak érzi magát. A fináléba bekapcsolódik a teljes tánckar, barátok, családok, gyerekek. 16.00 órát üt az óra, a kislány csodálatos álom után ébred. Kiszalad a szobából, a házból; maga se tudja, hogy álmodott-e, vagy mégis átélte a karácsonyi varázslatot?!. Mikor vissaztér a házba, látja, hogy az utolsó közös karácsonyi búcsútáncot táncolja el mindenki.
Egyszer csak megszólal egy hang a tömegből, amely hangvétele elvarázsol és méltó hangulattal búcsúztat el mindenkit Karácsony Szentestéjére.

Koreográfus : Soós Viktória
Koreográfus asszisztens : Séra Monika
Kosztüm : Botlik Ágnes

Jegyár: 1 850 Ft

Jegyek iránt a +36 (30) 596-0230-as telefonszámon lehet érdeklődni!

Helyszín:
Ferenvárosi Művelődési Központ
1096 Budapest, Haller utca 27.
 
 
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva