|
|
 
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - HungaroCon
41. HungaroCon
a sci-fi találkozó!
 
2021. szeptember 11., szombat

Hungarocon, a sci-fi találkozó!

A HungaroCon Magyarország legrégebbi és legnívósabb Sci-fi találkozója idén 41. alkalommal kerül megrendezésre.

A találkozón ismeretterjesztő és szórakoztató előadások, fórumok, kiállítások, író-olvasó találkozók, közösségépítő programok, vásártér, játék- és cosplay bemutatók zajlanak. Megjelennek rajta a sci-fiben (és a tematikához lazábban kapcsolódó művészeti ágakban) tevékenykedő alkotók és rajongók, tudósok, kutatók, előadók és filmes szakemberek, kiadók, szerkesztők, cosplayerek és bloggerek.

A találkozón sor kerül az Avana Egyesület pályázatainak díjátadójára is

- Monolit-díj: az előző két évben megjelent legjobb magyar sci-fi regény díja
- Trethon-gyűrű: a sci-fi zsáner legjobb fordítóinak díja
- Preyer Hugo-díj: amatőr novellaírók díja
- The HungaroCon Cosplay Cup: a rendezvény cosplay versenyének díja

Helyszín:
Ferencvárosi Művelődési Központ
1096 Budapest, Haller utca 27.

41. HUNGAROCON PROGRAMJAI, ELŐADÁSAI

The HungaroCon Cosplay Cup – cosplay verseny

Tóth László: Rajongói őrült teóriák
Egy-egy univerzum rajongói a legviccesebb és legeszementebb teóriákat tudják felállítani az érdeklődés fenntartására. Ebből szemezget a HungaroConon NocadLee Design Centerének különkiadása.

Pintér András Gábor: A Star Trek világa, avagy az emberiség reménysugara
Az előadás a népszerű univerzummal szemléltetve mutatja be, hogy az emberi kíváncsiságra és együttműködésre épülő társadalom mennyire működhet a jelenben, mit tanulhatunk a tudomány elfogadásából, és az áltudományok leleplezéséből.

Impulzus a HungaroConon: Mesterséges lények a Star Trek univerzumban

Az Impulzus Podcast vendégei a HungaroConon beszélgetnek olyan kérdésekről, hogy a népszerű univerzumban hányféle androiddal találkozhatunk, és teljes emberré válhatnak-e, illetve milyen jogok illetik meg az öntudatra ébredő holokaraktereket. A beszélgetés résztvevői Farkas Csaba, Ivanics-Rieger Klaudia (Planetology.hu), Kő Gergely.

Bestseller
Szituációs játék sci-fi írókkal.

Csorba Dániel: Youtube, hogyan csináld jól
A népszerű vlogger arra tanít meg minket, hogyan készíthetünk tartalmakat az internetes platformokra, hogyan szerezhetünk követőket, lájkokat, nézőket, hallgatókat, tehát egyszerűen: hogyan csináluk jól.

Mizsei János: Képtelenségek a sci-fiben

Egy-egy sci-fi filmben vagy könyvben elképesztő technológiákról látunk, olvasunk. Vajon megvalósíthatók lesznek-e egyáltalán ezek a dolgok, és mik azok, amik megmaradnak hatásvadász látványkellékeknek.

Berkesi Balázs: Az Attack on Titan fegyverei
Az Attack on Titan animének hazánkban is sok rajongója van. A sorozatban szereplő fegyverekről láthatunk egy ismertetőt, de nem csak a rajongók számára tartogat meglepetéseket az előadás, hanem bárki számára, aki érdeklődik a fegyverek iránt.

Waldmann Szabolcs: Hogyan ér célba egy kézirat?
Egy könyvkiadóhoz beküldött kézirat sokszor már az első körben visszautasításra kerül. De miért utasítják el pár sor alapján az írást? Az előadáson megismerhetjük, mik azok a hibák a kéziratban, amitől a kiadók első rostáján kiesik a mű.

Szex a sci-fi könyvekben
Szükség van-e szexre az irodalmi művekben, és ha igen mennyire kell érzékletesnek lennie ahhoz, hogy még ne kelljen a 18-as karikát rátenni a borítóra? A témáról ismert írók folytatnak kerekasztalbeszélgetést.

Kasza Magdolna: Orville
Mindaz, amit a Star Trek inspirálta sorozatról tudni érdemes.

Király Nóra: Disney gazemberkarakterek
Egy Disney filmnek fontos szereplői a “gazember” karakterek. Hogyan építik fel őket a a rajzfilmekben, lehet-e őket szeretni, és mitől lesznek kedvesen gonoszak.

Pintér András Gábor: Batman, a bűnüldözés reneszánsz bajnoka
A sötét lovag nem pusztán egy fejlett igazságérzettel rendelkező verőember, hanem magasan képzett polihisztor, innovátor és a racionális gondolkodás bajnoka. A népszerű karaktert, mint mindenki számára követendő példát mutatja be az előadás.

Ezen kívül szó lesz még csillagászatról, sci-fi filmekről, fantasztikus könyvekről, összeesküvéselméletekről, kommunikációs technikákról. Tartunk könyvbemutatókat, számítógépes- és szerepjátékos versenyt valamint sci-fi kvíz.

A rendezvény piacterén pedig bárki megtalálhatja a kedvenc karakteréhez, univerzumához kapcsolódó ajándékokat, kiállítási tárgyakat, játékokat.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Bővebb információ: www.hungarocon.hu
 
 
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva