|
|
 
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - FERUPE
♦ FERUPE ♦
„Esélyt adni Jó”
 
A Ferencvárosi Úrhölgyek Polgári Egyesületének adventi vására a Ferenc téren,
11.00 órától 18.00 óráig.


December 15., péntek
Down Alapítvány
Presidium Közhasznú Egyesület
Tárt Kapu Galéria

December 16., szombat
ÉNO Új Palota
FESZOFE Nonprofit Kft.
Moravcsik Alapítvány

December 17., vasárnap
Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Moravcsik Alapítvány
Presidium Közhasznú Egyesület

Egyesületünk, a FERUPE adventi vásárán fogyatékkal élő emberek közreműködésével készített termékeket kínálunk, azzal a céllal, hogy minél többen megismerhessük értékteremtő munkájukat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2010-ben indította el a Segítő Vásárlás programot, amelyet 2013-tól a Salva Vita Alapítvány koordinál. A programhoz kapcsolódó védjegyet a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató akkreditált, védett munkáltatók használhatják termékeiken, tanúsítva, hogy ezek a termékek megváltozott munkaképességűek közreműködésével készültek.

A Ferenc téren a Segítő Vásárlás védjegyes szervezetek közül a Down Alapítvány, a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó Nonprofit Kft. (FESZOFE), a Moravcsik Alapítvány, a Presidium Közhasznú Egyesület, valamint a Budapest Főváros XV. ker. Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona (ÉNO Új Palota) kézműves portékáival találkozhatnak az érdeklődők.

A Belső-Ferencvárosban működő Tárt Kapu Galéria célja, hogy a hazai és a nemzetközi kulturális élet részévé tegye az art brut és outsider művészetet. A vásáron art brut művészek, valamint mentális zavarokkal élők művészetterápiás foglalkozásain készült alkotásait, kerámiákat, grafikai metszeteket, festményeket, képeslapokat, ajándéktárgyakat kínálnak eladásra.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pátyi Gondviselés Házában működő kerámia műhelyben tizenhat megváltozott munkaképességű ember dolgozik, az ő kezük alól kerülnek ki azok a szebbnél szebb használati- és ajándéktárgyak, kaspók, korsók, tálak és bögrék, csodálatos mécsesek, apró dísztárgyak és a teaműhelyükben készített hibiszkusz teák, amelyeket megvásárolhatnak a FERUPE adventi vásárán.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt mindhárom napon 11 órától 18 óráig!
 
 


 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva