|
|
 
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - BAKÁTS FESZT
BAKÁTS FESZT – FERENCVÁROSI KULTURÁLIS FESZTIVÁL
 
2017-ben is Bakáts Feszt!
Augusztus 24-27. között kerül megrendezésre az idei Bakáts Feszt.
 
 
2017-ben még több neves hazai és külföldi előadó, nagyszerű színházi előadás, filmvetítés, vidám gyerekprogram és gyerekelőadás várja a fesztiválra látogatókat.

Tekintse meg a fesztivál új weboldalát, ahol hasznos információkat talál a fellépőkről, előadásokról: www.bakatsfeszt.hu

Érdemes követni a 2017-es Bakáts Feszt Facebook oldalát is, hisz folyamatosan újdonságokkal és friss hírekkel jelentkezünk: www.facebook.com/bakatsfeszt
 
 
 
 
2016. augusztus 25-28.
BAKÁTS TÉR – BAKÁTS UTCA
 
 
 
 
NAGYSZÍNPAD

2016.08.25. (csütörtök):

20:00
CARL ORFF: CARMINA BURANA

Közreműködik: MÁV Zenekar
Vezényel: Strausz Kálmán – Liszt Ferenc-díjas karmester, Honvéd Férfikar karnagya
Szólisták: Sáfár Orsolya - szoprán, Horváth István - tenor, Szegedi Csaba – bariton – a Magyar Állami Operaház operaénekesei
Kórus: Budapesti Stúdió Kórus

MÁV Szimfonikus Zenekar
A Zenekart 1945-ben alapította a Magyar Államvasutak Zrt., amely azóta is legfőbb támogatója a csaknem száz muzsikust foglalkoztató együttesnek. Az ország élvonalbeli hivatásos zenekarainak sorában tartják számon, repertoárja a barokk zenétől a modern, kortárs művekig terjed.
Az elmúlt hét évtized során számos világszerte elismert karmester – például Kobayashi Ken-Ichiro, Franco Ferrara, Herbert Blomstedt vagy Irwin Hoffman - vezényelte koncertjeiket, és olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Luciano Pavarotti, Placido Domingo, José Carreras, Miklósa Erika, Rost Andrea, Vásáry Tamás és Menahem Pressler.
A zenekar magas művészi tudását számos külföldi turnén is elismerték. Vendégfellépései során Európa minden országában koncertezett már, de Brazíliában, Peruban, Argentínában és Kolumbiában, valamint Libanonban, Japánban, Kínában, Hong-Kong-ban és Cipruson is sikert aratott a zenekar.
A zenekar hagyományokban gazdag művészi munkásságának elismeréseképpen 2011-ben az egyik legjelentősebb zenei elismerésben részesült, megkapta a Bartók Béla-Pásztory Ditta díjat.

A Budapesti Stúdió Kórus 1996-ban jött létre amatőr énekesekkel, Strausz Kálmán Liszt-díjas karnagy vezetésével. A professzionális énekkarok nagy részénél bekövetkezett radikális létszámcsökkentés, valamint az egyre nagyobb számú, profi és fiatal pályakezdő énekes megjelenése, ezzel párhuzamosan az egyre több első osztályú zenekartól, neves karmestertől érkező felkérések miatt merült fel az énekkar működésének újra gondolása. Ennek eredménye Magyarország első professzionális projekt kórusa. A kórus 40 profi énekesből áll.

2016.08.26. (péntek):

16:00
LAÁR ANDRÁS

Laár Andrást legtöbben a L’art pour l’art Társulat Besenyő Pista bácsijaként ismerik. Abszurd karaktereivel a Társulat estjei mellett saját, önálló előadásain is találkozhatunk. „Mi hülyeség, mi nem az?!” című estjében új eszmefuttatások hallhatók Besenyőtől, új versek a Költőtől, bájos mesék a kedves és jóságos Edebede bácsitól, és mindezek mellett néha előbukkan a művész filozofikus énje is, aki humorral átitatott, ám valójában komoly gondolatait osztja meg a publikummal.
És persze az sem meglepő, ha néhány KFT sláger is "megelevenedik" majd az előadás folyamán!

18:00
TALAMBA ÜTŐEGYÜTTES – TOUR DE DRUMS

A világ legjobb ütőegyüttesei között számon tartott Talamba virtuális föld körüli utazásra invitálja a közönséget: Afrikától az Ibériai-félszigeten át repít több kontinensen keresztül a zene szárnyán egészen Magyarországig. Átélhetjük az afrikai törzsek pezsdítő ritmusait, a spanyol zene szenvedélyességét tradicionális hangszereken, valamint a magyar népzene sokszínűségét is. A négy életvidám Artisjus-díjas ütőhangszeres művész (Grünvald László, Szitha Miklós, V. Nagy Tamás, Zombor Levente) gondoskodik a páratlan koncertélményről.

20:00
MÁNE (Magyar Állami Népi Együttes) – Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl

Az előadás a magyar színpadi néptáncművészet történetében először mutatja be egy antológia keretében a Keleti-Kárpátokban és annak előterében, Kárpátalján élő népek: magyarok, ukránok, ruszinok, huculok, románok, cigányok, zsidók, sokszínű és gazdag tradicionális kultúráját. Felmutatva mindazt, ami e népek hagyományaiban közös és mindazt, ami nemzeti sajátosság. A hangsúlyt azonban a közös gyökerekre helyezve, szemléletesen érzékeltetve a közös történelmi múltból származó törvényszerű hasonlóságokat. A hagyomány átörökítése, a saját és a velünk együtt élő népek folklórnyelvének ismerete a találkozások és saját magunk kinyilatkozásának lehetőségét teremtik meg. A színház ezeknek a találkozásoknak az esélye, a tükre. A tükör, amibe jó belenézni, mely annak is felmutat, aki megalkotja, és annak is, aki majdan nézői csendjében megéli az inspiratív elfogadás és befogadás állapotát.

Közreműködnek: A Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara
Meghívott művészek: Bősze Tamás, Pál Lajos, hangfelvételről: Pál Eszter, Szalma László
Szólót énekelnek: Herczku Ágnes / Kubinyi Júlia m.v., Hetényi Milán
Az Idéző szerepében: Borbély Beatrix

Zeneszerző: Pál István Szalonna
Rendező-koreográfus, művészeti vezető: Mihályi Gábor

Az előadásban megjelenő archív képek a Néprajzi Múzeum fotótárának gyűjteményéből származnak. Képválogatás: Csorba Judit Dorottya

2016.08.27. (szombat)

18:00
BERECZ ANDRÁS

Az 1957-ben Budapesten született Berecz András az első dalokat édesanyjától tanulta, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban, Nyírségben... dalokat, meséket, tréfákat gyűjtöget a nagy mesemondó.” Kedves dalaim és meséim a honát kereső és a nagyon szerelmes ember hallomásai, látomásai felnőttekhez szólnak inkább. Sok lemezt, kazettát, CD-t, rádió- és televízió felvételt készítettem itthon, Európában, USA-ban és Kanadában is. Tanítottam magyar népzenét Kalotaszentkirályon, Jobbágytelkén, Sopronban, a torontoi York egyetemen, kanadai, amerikai táborokban. Mesét mondtam tolmácsok segítségével kanadai, észt, francia, holland közönségnek is. Utóbb műfordítással is foglalkozom. ” – vallja magáról Berecz András.

20:00
SÖNDÖRGŐ

Az 1995-ben Szentendrén megalakult Söndörgő útját a Vujicsics Együtteshez kötődő családi szálak és a délszláv népzene iránti elragadtatás jelölte ki. Kirívó virtuozitásával és lehengerlően friss előadásmódjával mára Európa-szerte az egyik legnépszerűbb magyarországi együttessé vált. Tamburára épülő - de a fúvós és ütős hangszerekre, valamint a harmonikára is kiterjedő - hangszerelésével a Balkán legsűrűbb zenei rétegeit is hitelesen tudja megszólaltatni - úgy, ahogyan az más balkáni együttesektől nem hallható. Készített lemezt a macedón čoček királyával, Ferus Mustafovval, a 2010-es ”Lost Music of the Balkans” című albumát pedig hatvan országban forgalmazta a Harmonia Mundi/World Village. A két éve megjelent „Tamburocket” 2014 októberében az európai világzenei rádiósok listájának első helyén állt, és a santiagói WOMEX közönségét is elbűvölte. Szentendre Közművelődési Díjat adományozott, munkásságuk elismeréseként. Áprilisban pedig az immáron hetedik Songlines Music Awards 16 jelöltje közé került a Söndörgő együttes is, akiket a legjobb csapat kategóriában jelöltek. 2015-ben az együttes elnyerte a legjobb world music albumnak járó Fonogram díjat. 2016 őszén jelenik meg első „Live” albumuk „Live Wires” címmel.

2016.08.28. (vasárnap)

20:00
„OPERAGÁLA” – Népszerű részletek Puccini, Rossini, Verdi és Saint-Saëns operáiból.

Közreműködik: Concerto Budapest
Vezényel: Kovács János - Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmester, a   Magyar Állami Operaház első karmestere
Szólisták: Kolonits Klári - szoprán, Wiedemann Bernadett – mezzo szoprán, Boncsér Gergely - tenor, Perencz Béla – bariton – a Magyar Állami Operaház énekesei

A Concerto Budapest Magyarország egyik vezető nagyzenekara, történelmi múlttal és a fiatal zenészek dinamizmusával. Nagyívű műsorszerkesztésével elkötelezetten képviseli a progresszív és sokszínű, egyedülálló repertoárt, mely a közkedvelt mesterművektől a legújabb, XXI. századi kortárs darabokig terjed. Vendégei olyan világhírű művészek, mint Gidon Kremer, Gennagyij Rozsgyesztvenszkij, Jevgenyij Koroljov, Boris Berezovsky, Isabelle Faust vagy Sir James Galway. Művészeti igazgatója 2007 óta Keller András karmester, hegedűművész, a világ vezető vonósnégyesei között számon tartott Keller Quartet alapítója.

JAZZ SZÍNPAD – BAKÁTS UTCA

GYERMEKPROGRAM:


Augusztus 27. (szombat)


10:00-11:00
Mesemalac - a Batyu Színház meseműsora

Augusztus 28. (vasárnap)

10:00-11:00
Az elvarázsolt fazék - a Magyar Zenés Színház meseműsoraBAKÁTS UTCA – „BORUTCA”

Bemutatkoznak Magyarország borvidékeinek neves borászai


SZOMBATON:

III. FERENCVÁROSI LECSÓFŐZŐ BAJNOKSÁG ÉS LECSÓKÓSTOLÓ

JAZZKONCERTEK

Koncertkezdés: 21:30

Augusztus 25. csütörtök - Oláh Dezső Trió

A Junior Prima-díjas billentyűs pályafutását számtalan szakmai díj és a lehető legváltozatosabb zenei együttműködések szegélyezik. A komolyzenei kezdeteket a zongora bűvölete határozta meg, majd tizennyolc éves korában berobbant a hazai jazz életbe. Repertoárjuk újraértelmezett jazz standerdekből, klasszikus zenei feldolgozásokból és a zenekarvezető kompozícióiból áll.

Közreműködnek: Oláh Dezső – zongora, Oláh Péter – bőgő, Pecek Lakatos András – dob

Augusztus 26. péntek - Kinczel Trió


A formáció bátran kalandozik a mainstream jazz határmezsgyéjén. Koncertjeiken elsősorban a zongorista, Kinczel Dániel alkotói világába nyerhetünk betekintést. György Attila a feltörekvő bőgős generáció tagjaként számos egyéb formációban tett már tanúbizonyságot művészi rátermettségéről (Csemer Bogi Quartet, Chameleon Jazz Band), csakúgy, mint Paizs Attila (Fritz József, Lamm Dávid), aki vitathatatlan szakmai kvalitása mellett érzékeny hangzásáról és forma érzékeny dobolásáról ismerhető meg.

Közreműködnek: Kinczel Dániel – zongora, György Attila – bőgő, Paizs Attila – dob

Augusztus 27. szombat - Balogh Tomi


A huszonkét éves jazz zongorista és zeneszerző a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakának hallgatója, de egyénileg és zenekarával is számos figyelemreméltó eredményt ért már el, több szakmai díjat tudhat magáénak, nagyszabású koncertek kapcsolódnak nevéhez. 2013 őszén megnyerte a rangos, Vukán György által alapított Creative Art díjat, zenekarával pedig 2014 májusában a Marosvásárhelyi Nemzetközi Jazz Versenyen diadalmaskodott. 2015 tavaszán a Czech Jazz Contesten és a Magyar Jazz Szövetség által alapított Jazz Combo versenyen ért el első helyezést kvartettjével. A Balogh Tamás Quartet fellépett már a Zeneakadémián, a Művészetek Palotájában és számos budapesti, vidéki és külföldi jazz klubban

Augusztus 28. vasárnap - Pátkai Rozina

Pályáját klasszikus énekkel kezdte az olasz gyökerekkel rendelkező, fiatal magyar énekesnő, aki harmadik éve kápráztatja el rajongóit latin jazz muzsikájával. Számos nemzetközi verseny díjazottja, elismeréseinek sorát jazz és Fringe fesztiválok színpadain gazdagította szerte a világban.

2015 Independent Music Awards (USA) Legjobb Latin Dal Szakmai Díj - Ai,Nao (Mátyás Tóth - Zsófia Bán),
2014 Independent Music Awards (USA) Legjobb Jazz Dalért a Szakmai Díj - El Hombre Que Yo Ame (G. Gershwin),
2013 Made in New York Jazz Competition (USA) Legjobb Hangszerelés Díja az El Hombre Que Yo Ame című dalért (hangszerelte: Fenyvesi Márton)
2013 Made in New York Jazz Competition (USA) TOP 5 döntő

Közreműködnek.: ifj. Tóth István - gitár, Ávéd János - szaxofon
 
 
További információ: www.ferencvaros.hu, www.fmkportal.hu

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Jegyértékesítési információ:

Jegyek kaphatók 2016. július 18-tól a Ferencvárosi Művelődési Központ jegypénztárában hétfőn, kedden, szerdán és pénteken: 08:00 és 16:00 óra között, csütörtökön 08:00 és 18:00 óra között; valamint az összes ismert jegyirodában, az Interticket országos hálózatán.

A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Internetes jegyvásárlás: www.jegy.hu

Jegyárak:

A 20:00-kor kezdődő koncertekre:
NAPIJEGY a Nagyszínpad programjaira: 2 000 Ft
BÉRLET a négy napra: 6 000 Ft

Kedvezmények:

Ferencvárosi lakosok ferencvárosi lakcímkártyával, nyugdíjasok és diákok részére
a Nagyszínpad programjaira NAPIJEGY 500 Ft
BÉRLET a négy napra: 1 500 Ft

A fesztivál időtartama alatt a többi program INGYENESEN látogatható!
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva